dinsdag 5 oktober 2010

favo serie: "Modern Family"


sinds vandaag is serie modern family op tv, ben ik al gek op...



Het verhaal draait rond drie gezinnen die samen één grote familie vormen. De pater familias is Jay Pritchett (Ed O'Neill). Hij is gescheiden van zijn eerste vrouw Dede (Shelley Long) en is opnieuw getrouwd met de veel jongere Gloria Delgado (Sofía Vergara). Zij is afkomstig uit Colombia en heeft al een zoon uit een vorig huwelijk: Manny (Rico Rodriguez II).
Uit zijn eerste huwelijk met Dede heeft Jay twee kinderen. De oudste van de twee is dochter Claire Dunphy (Julie Bowen), die getrouwd is met Phil Dunphy (Ty Burrell). Samen hebben ze drie kinderen: Haley (Sarah Hyland), Alex (Ariel Winter) en Luke (Nolan Gould).
Mitchell (Jesse Tyler Ferguson) is Jays enige zoon. Hij is homoseksueel en heeft al vijf jaar een relatie met Cameron Tucker (Eric Stonestreet). Samen hebben ze een Vietnamees dochtertje geadopteerd: Lily.
De serie geeft een hilarische kijk op het leven van deze drie gezinnen, hun onderlinge samenhang en vele herkenbare situaties uit het gewone dagelijkse leven.

Familie Pritchett-Delgado

ActeurRolBeschrijving personage
Ed O'NeillJay PritchettJay is de pater familias en is opnieuw getrouwd met de veel jongere Gloria. Hij is een spreekwoordelijke echte man en zit een beetje in een midlifecrisis. Hij vindt het maar niets dat Manny zo sentimenteel is en probeert hem wat levenslessen en mannelijkheid bij te brengen.
Sofía VergaraGloria Delgado-PritchettGloria is een jonge Colombiaanse vrouw die trots is op haar afkomst en Engels spreekt met een zwaar accent. Ze was al eens getrouwd met Javier (Benjamin Bratt) en heeft uit dat huwelijk al een zoon: Manny. Ze komt in het begin niet zo goed overeen met Claire, Jays dochter.
Rico Rodriguez IIManny DelgadoGloria's zoon en zeer volwassen voor zijn leeftijd. Hij wil dolgraag een vriendinnetje en speelt voetbal en schermen in zijn vrije tijd.

[bewerken]Familie Dunphy

ActeurRolBeschrijving personage
Julie BowenClaire DunphyClaire is Jays dochter en is tevens de moeder in het gezin Dunphy. Ze is een overbezorgde moeder die naast haar kinderen ook haar man Phil een beetje in de hand moet houden. Ze sport graag en vormde vroeger samen met haar broer Mitchell een schaatsduo.
Ty BurrellPhil DunphyPhil is Claires man. Hij is al zestien jaar getrouwd met haar en vindt zichzelf een 'coole' vader. Hij is makelaar van beroep en is zeer competitief ingesteld, zelfs tegenover zijn eigen kinderen.
Sarah HylandHaley DunphyClaire en Phils oudste dochter en een echte puber. Ze heeft sinds enige tijd een vriendje, Dylan (Reid Ewing).
Ariel WinterAlex DunphyDe jongste dochter in het gezin Dunphy is Alex. Ze is een intelligente jonge puber en duidelijk de slimste van de drie. Ze bespeelt in haar vrije tijd de cello en speelt ook graag lacrosse. Ze neemt haar broer en zus graag beet en is heel erg toekomstgericht.
Nolan GouldLuke DunphyLuke is de enige zoon van Claire en Phil. Hij is een echte kwajongen en ook een beetje naïef.

[bewerken]Familie Pritchett-Tucker

ActeurRolBeschrijving personage
Jesse Tyler FergusonMitchell PritchettMitchell is Jays zoon en homoseksueel. Hij heeft al vijf jaar een relatie met Cameron en samen hebben ze een dochtertje geadopteerd: Lily. Hij is een voorvechter voor gelijke rechten voor homoseksuelen, maar is soms ook een beetje beschaamd over Camerons flamboyante persoonlijkheid. Hij werkt als advocaat.
Eric StonestreetCameron TuckerCameron is Mitchells partner. Hij heeft flamboyante persoonlijkheid en is nogal extravert. Hij is werkloos en houdt zichzelf bezig met de opvoeding van hun dochtertje. Hij houdt heel erg van sport en is ook een clown in zijn vrije tijd. Daarnaast houdt hij van bloemschikken en films bekijken.
-Lily Pritchett-TuckerHet Vietnamese dochtertje van Mitchell en Cameron.


De serie werd door de Amerikaanse pers uitgeroepen tot beste nieuwe sitcom van het seizoen, is een hit in de kijkcijfers en behaalt een gemiddelde score van 86 op Metacritic. Al na een paar afleveringen werd een volledig seizoen besteld van 24 afleveringen.
Begin 2010 kondigde ABC dan aan om al een tweede seizoen van de reeks te bestellen. 
De show werd ook genomineerd voor verschillende Emmy Awards in 2010, en won onder andere de award voor Beste Comedy Serie.

rara maar wie mijn favo personage is!

(hints: op twitter stond zijn naam :P)

tot de volgende blogs!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten