donderdag 2 september 2010

de 3 voorstellingen!



Maandagavond was iedereen aanwezig voor één van de laatste repetities voor de Wereldhavendagen. We beginnen met Jonker Frans, het verhaal zit er goed in maar het is nog even zoeken hoe we met de gastspeler uit het publiek moeten omgaan. R zegt dat we de gastspeler vooral moeten laten zien aan het publiek, terwijl wij F en ik er vooral voor gingen staan. B speelt zijn rol als stervende Jonker Frans glansrijk. Er zitten hier en daar nog wel wat momenten in dat het wat energieker kan maar dit ging vanavond een stuk beter.
De tweede voorstelling van Caland zien we voor de eerste keer. K heeft twee prachtige handpoppen gemaakt van de burgemeester en de havenbaron. Hij speelt het voor de eerste keer voor publiek. Het is een onderhoudend verhaal maar te lang. De poppen moeten nog een duidelijkere rol krijgen in het stuk. Later op de avond repeteren we nog een keer en donderdagavond gaan we er weer aan werken.
De laatste voorstelling over Pincoffs loopt lekker. Het werkt goed met de kopjes thee en de decorstukken. We zoeken naar wat meer opbouw van Pincoffs verhaal.
Het zijn toch drie verschillende kleine voorstellingen geworden, elk met zijn eigen karakter. Ik ben benieuwd hoe het publiek er op gaat reageren.
Vanavond repeteren we weer maar een aantal mensen is er niet. We repeteren op de plek waar het zaterdag en zondag ook gaat gebeuren. Een enorme platte kar. Dat werkt goed en we besluiten om maar af te zien van de podiumdelen die we eerst zouden gebruiken. Vrijdag spelen we w.s. niet op het Centraal Station omdat de vergunning een probleem is. Het wordt ergens in de stad. We wachten het maar even af. In ieder geval wel zaterdag en zondag op de kade van de Leuvehaven. KOMT DAT ZIEN, KOMT DAT ZIEN

 van: http://minnekus.blogspot.com/ 
 www.hetlagelicht.nl

de fotograaf: Kees Deenik

Geen opmerkingen:

Een reactie posten